Populiarioji Bradley karštai rūkyta lašiša
Jautiena
 Rūkyta sūdyta jautiena
 Rūkyta malta jautiena
 Marinuota šoninė
 Įdaryta šoninė
 Šonkauliukai pagal Maui receptą
 Maui šonkauliukų marinatas
 Bekaulių šonkauliukų kepsnys
 Aštrus daržovių padažas
 Grakiškas Pasticcio
Vištiena
 Viščiukas įprastai
 Pagal tolimųjų rytų regiono receptą paruoštas viščiukas
 Rūkyto viščiuko salotos
 Tandori stiliaus rūkytas viščiukas
Kiauliena
 Kiaulienos kepsnys
 Įdarytas nugarinės kepsnys
 Kapota kiauliena su garstyčiomis
 Garstyčių padažas
 Kiaulienos šonkauliukai
 Saldžiarūgštis šonkauliukų padažas
Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytų austrių suktinukai
 Marinuotos rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytas gravloksas
Kalakutas
 Kalakuto krutinėlė
 Įdaryti kalakuto suktinukai

Užsakykite naujienas apie naujus produktus
Rūkytas gravloksas


Sudedamosios dalys:

1,5 kg šviežios lašišos filė
45 ml (3 š.) rupios druskos
25 ml (1–1/2 š.) cukraus
15 ml (1 š.) stambiai maltų pipirų grūdelių
šviežių krapų

Paruošimas sūdymui:
Lašišos odelę palikite, perpjaukite žuvies filė pusiau. Vieną dalį dėkite į keraminį indą odele žemyn. Paviršių gerai ištrinkite druskos, cukraus ir pipirų mišiniu, gausiai apibarstykite krapais. Kitą žuvies gabalą taip pat gerai įtrinkite druskos mišiniu ir dėkite jį odele į viršų ant jau keraminiame inde esančio gabalo. Apdenkite folija ir paslėkite. Kartais apverskite ir laikykite gaminį šaldytuve 36–48 valandas. Vis apipilkite susikaupiančiu skysčiu, po to nepamirškite vėl paslėgti.
Pastaba: lašiša išskirs truputį skysčio.

Baigę sūdyti:

Išimkite žuvį, nubraukite krapus ir priekonius, tuoj pat nusausinkite ir palikite natūraliai apdžiūti 1 valandai.

Rūkymas:
Ant aliejumi išteptų grotelių dėkite lašišą odele žemyn, šaltai rūkykite 2–3 valandas arba kol lengvai paruduos. Tai gali skirtis priklausomai nuo oro sąlygų ir vėjo krypties. Tada išimkite iš rūkyklos, atšaldykite. Dėkite ant pjaustymo lentelės, papuoškite krapais ir petražolėmis. Patiekite su ryžių duonele, pagardinkite garstyčiomis.
UAB "Akmens statyba" (c) 2007 Visos teisės saugomos | pagaminta rankomis