Populiarioji Bradley karštai rūkyta lašiša
Jautiena
 Rūkyta sūdyta jautiena
 Rūkyta malta jautiena
 Marinuota šoninė
 Įdaryta šoninė
 Šonkauliukai pagal Maui receptą
 Maui šonkauliukų marinatas
 Bekaulių šonkauliukų kepsnys
 Aštrus daržovių padažas
 Grakiškas Pasticcio
Vištiena
 Viščiukas įprastai
 Pagal tolimųjų rytų regiono receptą paruoštas viščiukas
 Rūkyto viščiuko salotos
 Tandori stiliaus rūkytas viščiukas
Kiauliena
 Kiaulienos kepsnys
 Įdarytas nugarinės kepsnys
 Kapota kiauliena su garstyčiomis
 Garstyčių padažas
 Kiaulienos šonkauliukai
 Saldžiarūgštis šonkauliukų padažas
Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytų austrių suktinukai
 Marinuotos rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytas gravloksas
Kalakutas
 Kalakuto krutinėlė
 Įdaryti kalakuto suktinukai

Užsakykite naujienas apie naujus produktus
Rūkytos jūros gėrybės


Šis pagrindinis receptas tinkamas ruošiant sraiges, dvigeldes kriaukles, moliuskus, krevetes, austres ir kitus kiaukutinius gyvūnus.

Karštas rūkymas:
Pabandykite šaltai parūkyti kokią valandą, o tada produktą pakepinkite kepimo inde, kad įgautų malonų švelnaus dūmo skonį.

Šaltas rūkymas:
Priklausomai nuo naudojamų produktų parūkykite juos maždaug 1–6 valandas (įkaitinti nereikia).

Paruošimas:
Jūros gėrybes apšlakstykite aliejumi, ir dėkite jas ant neteptų tinklinių grotelių arba ant aliejumi teptos folijos su išmuštomis mažomis skylutėmis. Apibarstykite trupučiu druskos. Iš austrių pašalinkite likusius kiautus. Stambios jūros gėrybės turėtų būt dedamos ant apatinių grotelių.

Rūkymas:
Įkaitinkite rūkyklą iki maždaug 80 oC (175 oF). Uždarykite sklendę, paruoštas jūros gėrybes dėkite į rūkyklos vidurį. Dūmuose kepkite 1–2 valandas. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo oro sąlygų ir vėjo krypties. Kepimo metu groteles vis apsukite. Jei rūkote jūros gėrybes su kiautais, procesas gali užtrukti ilgiau. Dažnai tikrinkite.

Rezultatas:
Kai jūros gėrybės yra iškepusios, minkštimas turi būti kietokas ir nepermatomas.

Patiekimas:
Prieš patiekdami jūros gėrybes apšlakstykite aliejumi. Patiekiama karšta: patiekti tuoj pat. Patiekiama šalta: valandai atšaldyti šaldytuve. Patiekiama su: krekeriais ar padažu.

UAB "Akmens statyba" (c) 2007 Visos teisės saugomos | pagaminta rankomis