Populiarioji Bradley karštai rūkyta lašiša
Jautiena
 Rūkyta sūdyta jautiena
 Rūkyta malta jautiena
 Marinuota šoninė
 Įdaryta šoninė
 Šonkauliukai pagal Maui receptą
 Maui šonkauliukų marinatas
 Bekaulių šonkauliukų kepsnys
 Aštrus daržovių padažas
 Grakiškas Pasticcio
Vištiena
 Viščiukas įprastai
 Pagal tolimųjų rytų regiono receptą paruoštas viščiukas
 Rūkyto viščiuko salotos
 Tandori stiliaus rūkytas viščiukas
Kiauliena
 Kiaulienos kepsnys
 Įdarytas nugarinės kepsnys
 Kapota kiauliena su garstyčiomis
 Garstyčių padažas
 Kiaulienos šonkauliukai
 Saldžiarūgštis šonkauliukų padažas
Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytų austrių suktinukai
 Marinuotos rūkytos jūros gėrybės
 Rūkytas gravloksas
Kalakutas
 Kalakuto krutinėlė
 Įdaryti kalakuto suktinukai

Užsakykite naujienas apie naujus produktus
Kiaulienos kepsnys


Kiauliena – tinkamiausia mėsa sūdyti. Kuo ilgiau paliekamas sūrymas, tuo sūresnė bus mėsa.

Sudedamosios dalys:

1,350 kg kiaulienos nugarinės be kaulo
150 ml (2/3 st.) Sifto Quik sūrymo
750 ml (3 st.) verdančio vandens žolelių, pvz., šalavijo, rozmarino, čiobrelių garstyčių padažas (žr. Kiaulienos skyrių)

Sūdymas:
Riebalų perteklių nupjaukite nuo mėsos ir įdėkite ją į maišelį. Sumaišykite Quik Kure, vandenį ir žoleles, atvėsinkite. Tada supilkyte į maišelį su mėsa ir sandariai užriškite. Per naktį laikykite šaldytuve, kartais apverskite.

Rūkymas:

Išimkite mėsą iš sūrymo, gerai nuplaukite ir tuoj pat nusausinkite. Palikite 1–2 valandoms pastovėti. Įkaitinkite rūkyklą iki 90–100 °C (190–220 °F). Įtrinkite mėsą garstyčių padažu ir dėkite ant aliejumi išteptų kepimo grotelių. Kepkite dūmuose apie 4 valandas arba kol mėsos termometras rodys 60 °C (140 °F). Dėkite į įkaitintą 180 °C (350 °F) orkaitę, kepkite apie 30 minučių arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 70 °C (160 °F).

Sausas sūdymas:
Sumaišykite 1 st. (250 ml) rupios druskos su 4 š.(60 ml) rudojo cukraus. Gerai įtrinkite mėsą ir palikite ją pastovėti 2 valandoms. Rūkykite taip, kaip nurodyta anksčiau, tik nereikia mėsos įtrinti garstyčiomis.

UAB "Akmens statyba" (c) 2007 Visos teisės saugomos | pagaminta rankomis